Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για τη Rinnai Corporation

Στην υπηρεσια του Αθλητισμου

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής catering παγκοσμίως έχει επιλέξει τους Rinnai Infinity για να προμηθεύσει, βάση του συμβολαίου του, με ζεστό νερό το σύνολο των εγκαταστάσεων του "Αθήνα 2004". Η τιμητική αυτή διάκριση της Rinnai ανάμεσα σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, την τοποθετεί στην κορυφή του παγκόσμιου πίνακα των προμηθευτών συστημάτων ζεστού νερού.Οι εγκαταστάσεις αποτελούνταν από ένα αυτοσυντηρούμενο χωριό που περιλαμβάνει καταλύματα, δύο κεντρικά εστιατόρια, περιοχές προπόνησης και ανάπαυσης και 38 ξεχωριστούς αθλητικούς στίβους. Ένα σύνολο από 43 μονάδες Infinity εγκαταστάθηκαν σε όλη την έκταση του χωριού και εξυπηρετούσαν όλα τα βασικά και δευτερεύοντα μαγειρεία καθώς επίσης και τα catering σε δέκα μεμονωμένες αθλητικούς στίβους.O "Αθήνα 2004" έθεσε την μεγαλύτερη έως τώρα ζήτηση ζεστού νερού σε εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Αγώνων, με τον αριθμό ρεκόρ των 16.000 αθλητών και προπονητών να μένουν στο Ολυμπιακό χωριό, και με απαίτηση εικοσιτετράωρης πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του χωριού συμπεριλαμβανομένου και των υπηρεσιών του catering.

Οι εγκαταστάσεις απαιτούσαν μια συνεχή ροή ζεστού νερού σε κανονική πίεση δικτύου σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για τις ανέσεις των συγκροτημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ήταν επιτακτικό τα προϊόντα να ήταν εύκολα στη μεταφορά και εγκατάσταση καθώς οι εργολάβοι, υποστηριζόμενοι από το Ολυμπιακό τεχνικό προσωπικό, θα τα εγκαθιστούσαν στην Αθήνα. Επίσης απαιτούνταν οι υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας για την εξασφάλιση τις ακεραιότητας των αθλητών πάντα υπό την εποπτεία του υπαλληλικού προσωπικού παροχής φροντίδας και ασφάλειας.

Οι Απαιτησεις

Ο υπεργολάβος, Portable Kitchens Ltd (PKL) απολαύει μιας τετραετή συνεργασία με τη Rinnai, χρησιμοποιώντας μονάδες Infinity σε σύγχρονες κουζίνες για μια ποικιλία εκδηλώσεων ανά τον κόσμο. Η είδη υπάρχουσα γνώση της γκάμας των προϊόντων μας βοήθησε την PKL να καθορίσει αμέσως τις ανάγκες ζεστού νερού και τηλεφώνησε αμέσως στη Rinnai. Η Rinnai ικανοποίησε την πρόκληση θαυμάσια, παραδίδοντας 43 μονάδες Infinity 32e έγκαιρα για την αποστολή τους στην Αθήνα. Τα ΚΙΤ μετατροπής σε LPG ήταν επίσης διαθέσιμα αλλά τελικά δεν απαιτήθηκαν. Αποδοτικά ως προς την ενέργεια, εξοικονομώντας χώρο και εγγυημένα ως προς την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης, τα συστήματα ταίριαξαν τέλεια με τις προδιαγραφές της PKL.

Αντιμετωπιση της προκλησης στην κυρια κουζινα παρασκευης φαγητου

Η υψηλότερη ζήτηση για ζεστό νερό ήταν στην κύρια κουζίνα παρασκευής φαγητού η οποία έπρεπε να προμηθεύει 55.000 γεύματα την ημέρα σε ώρες αιχμής, παρέχοντας τροφοδοσία για 16.000 πεινασμένους αθλητές και επισήμους, συν 8.000 τοπικό προσωπικό του χωριού. Ένας εκτιμώμενος αριθμός 935.000 γευμάτων σερβιρίστηκαν σε αυτήν την κουζίνα κατά τη διάρκεια των αγώνων, που σημαίνει πολύ πλύσιμο πιάτων!

Για την αντιμετώπιση αυτής της ζήτησης που σπάει όλα τα ρεκόρ, εγκαταστάθηκαν 20 μονάδες. Εγκατεστημένες σε συστοιχίες δυάδων ή τριάδων, για να εξυπηρετούν διαφορετικά σημεία προετοιμασίας φαγητού και πλυσίματος πιάτων, οι μονάδες Infinity στήθηκαν σε μικρές φορητές βάσεις και συνδέθηκαν στην κύρια παροχή αερίου. Άμεσο, άφθονο σταθερό ζεστό νερό ήταν ως εκ τούτου διαθέσιμο και εξασφάλισε την ομαλή λειτουργία στην κουζίνα των 4.000 τ.μ..

Οι επιδοσεις
Κινδυνος καταρρευσης συγκροτηματος κουζινας για παρασκευη φαγητου

Σχεδόν καταστροφή χτύπησε την τελευταία στιγμή, η ομάδα υπηρεσιών των κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού πληροφορήθηκε ότι δεν θα της επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει την ποσότητα αερίου που είχε αρχικά διατεθεί. Ως αποτέλεσμα, η PKL ήταν αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει μόνο δυο Infinities για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της συγκεκριμένης κουζίνα παρασκευής γευμάτων. Σε πείσμα αυτού, οι δυο μονάδες μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση από εννέα τριπλές δεξαμενές αποστείρωσης κυπέλλων και τέσσερις δεξαμενές πλυσίματος δοχείων, σώζοντας αυτήν τη σημαντική περιοχή από το χάος!

Πρωταθλητρια σε 15 αθληματα

Οι μονάδες Infinity αποδείχτηκαν νικήτριες σε 15 διαφορετικές κατηγορίες αθλημάτων παρέχοντας μια συνεχή ροή ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζεστού νερού για μικρότερες εγκαταστάσεις catering στους εξής στίβους: μπητς βόλεϊ, ξιφασκία, χόκεϋ, ποδόσφαιρο, ιστιοπλοΐα, ιππικούς αγώνες, κωπηλασία, μπάντμιντον, σύγχρονο πένταθλο, επιτραπέζια αντισφαίριση, ρυθμική γυμναστική, σπορ υγρού στίβου, ποδηλατοδρομίες, ποδηλατοδρομίες σε βουνό και πυγμαχία.

Διασχιζοντας τη γραμμη τερματισμου

Μετά το ανέμισμα των τελευταίων σημαιών για την τελετή λήξης των Παρα-ολυμπιακών αγώνων την 28η Σεπτεμβρίου, η PKL μπόρεσε, πολύ απλά, να αποσυνδέσει όλες τις μονάδες Infinity από τους αγωγούς αερίου και να τις μεταφέρει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για χρήση σε μελλοντικές συμβάσεις. Λόγο της ανθεκτικότητας, της αξιοπιστίας και κυρίως λόγο της εύκολης φορητότητας των συσκευών, η PKL θα μπορέσει να το κάνει αυτό ξανά και ξανά.

Ο Geoff Hobbs, διευθύνων σύμβουλος της Rinnai UK είπε:

"Αυτό ήταν ένα μεγάλο έργο και αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη για την απόδοση και την πολλαπλή χρησιμότητα των προϊόντων. Η Rinnai ανταποκρίθηκε σε ζήτηση ρεκόρ απίστευτα αποτελεσματικά – ασφαλώς για αυτό αξίζει ένα χρυσό μετάλλιο και στην Rinnai!"

ΤοποθεσίαΆθλημα/δραστηριότηταΑριθμός μονάδων Infinity που εγκαταστάθηκαν
Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου Μπητς Βόλεϊ 1
Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού Ξιφασκία 1
Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού Χόκεϋ 1
Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού Baseball/softball 1
Ολυμπιακό κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά Ιστιοπλοΐα 1
Κέντρο Ιππικών Ιππικοί Αγώνες 1
Κέντρο Κωπηλασίας Σχοινιά Κωπηλασία 1
Ολυμπιακό Συγκρότημα Γουδί Μπάντμιντον και Μοντέρνο Πένταθλο 1
Ολυμπιακό Κτίριο Γαλατσίου Επιτραπέζια αντισφαίριση και Ρυθμική Γυμναστική 1
Ο.Α.Κ.Α.Σπορ υγρού στίβου 1
Ο.Α.Κ.Α. Ποδηλατοδρόμιο 1
Ολυμπιακή Τοποθεσία Ορεινής Ποδηλασίας Πάρνηθας Ορεινή Ποδηλασία (Mountain Biking) 1
Αίθουσα Πυγμαχίας Περιστερίου Πυγμαχία 1
Κύριο εστιατόριο παροχής γευμάτων Ολυμπιακού Χωριού Μπητς Βόλεϊ 6
Κύριο εστιατόριο παροχής γευμάτων Ολυμπιακού Χωριού Catering 20
Πρόχειρο εστιατόριο Ολυμπιακού Χωριού Catering 2
Πρόχειρη κουζίνα παρασκευής γευμάτων Catering 2
Σύνολο 43

Comments are closed.