Ζεστό Νερό για Εστιατόρια, Catering & Ζαχαροπλαστεία

νερό για εστιατόρια & catering …σταθερό, οικονομικό, ασφαλές και με επιλογή θερμοκρασίας

Σε κάθε επαγγελματικό μαγειρείο το καθάρισμα της κουζίνα και των διάφορων σκευών, η γνωστή "λάντζα", ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι άκρως απαραίτητο. Καθήκον κάθε υπευθύνου εστιατορίου είναι να παρέχει τη μέγιστη υγιεινή στους πελάτες του.

Μετά από κάθε γεύμα συσσωρεύεται ένας σωρός από βρώμικα σκεύη τα οποία "περιμένουν" να πλυθούν από το πλυντήριο πιάτων, το οποίο όμως πολλές φορές δε μπορεί να καλύψει τη λάντζα στο σύνολό της, αλλά κυρίως αδυνατεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τη σκληρή βρωμιά όπως λίπη από ταψιά, μεγάλες πιατέλες κλπ. Έτσι είναι απαραίτητο το καθάρισμα μέσω του νεροχύτη των πιάτων από τα αποφάγια, το πλύσιμο των πιατικών και των σκευών μαγειρικής, το καθάρισμα των πάγκων και των συσκευών της κουζίνας.

Το μυστικό για γρήγορο και αποδοτικό πλύσιμο είναι το ζεστό νερό και πιο συγκεκριμένα η ποσότητα, η θερμοκρασία, η σταθερότητα, η αμεσότητα και φυσικά η ασφάλεια του εργαζομένου.

Η λύση του θερμοσίφωνα με τα μειονεκτήματα της

Μέχρι τώρα το ζεστό νερό εξασφαλίζεται με θερμοσίφωνα (μπόιλερ), μια αρκετά πεπαλαιωμένη μέθοδο θέρμανσης νερού, με αρκετά μειονεκτήματα στη χρήση και μεγάλα λειτουργικά κόστη.

Ο θερμοσίφωνας αποθηκεύει μια συγκεκριμένη ποσότητα ζεστού νερού, που συνήθως είναι μεγαλύτερη από τις πραγματικές ανάγκες ώστε να μην υπάρξει έλλειψη δημιουργώντας όμως το εξής πρόβλημα: τη θέρμανση μιας ποσότητας νερού που τελικά θα μείνει αχρείαστη, ανεβάζοντας έτσι τα λειτουργικά κόστη.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη η επισκεψιμότητα του εστιατορίου.

Μια μέρα που είναι μειωμένη η πελατεία και δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη λάντζα, το εστιατόριο είναι υποχρεωμένο να ζεστάνει την ίδια ποσότητα νερού με μια ημέρα που είναι υπερπλήρες συν το ότι χρειάζεται να συντηρεί τη θερμοκρασία του νερού σε υψηλά επίπεδα (σπαταλώντας και πάλι περιττή ενέργεια), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είτε είναι ώρες αιχμής είτε όχι.

Επίσης, με τους θερμοσίφωνες έχουμε ακόμα ένα μειονέκτημα, δεν έχουμε απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας . Ο εργαζόμενος πρέπει κάθε φορά να κάνει μίξη του ζεστού νερού με το κρύο για να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία με κίνδυνο εγκαύματος.

Επιπροσθέτως, τα μπόιλερ λόγω του αυξημένου όγκου τους καταλαμβάνουν χώρο που πολλές φορές είναι πολύτιμος.

Αθροίζοντας λοιπόν, το κόστος της ενεργειακής σπατάλης και υπολογίζοντας το για μια χρονική περίοδο περίπου δέκα χρόνων λειτουργίας, προκύπτει ένα αρκετά σοβαρό έξοδο για τον επαγγελματία το οποίο επιβαρύνει τη λειτουργία του εστιατορίου και μάλιστα, χωρίς να προσφέρει την αναμενόμενη ποιότητα ζεστού νερού.

Η νέα λύση της στιγμιαίας παραγωγής με τα πλεονεκτήματά της.

Η νέα λύση για τη θέρμανση του νερού είναι η στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέσω των επαγγελματικών ταχυθερμοσίφωνων αερίου (ταχυθερμαντήρων) υψηλής ισχύος της Rinnai corporation. Αυτή η μέθοδος είναι η ποιο σύγχρονη και διαδεδομένη διεθνώς και από άποψη ποιότητας ζεστού νερού, υγιεινής αλλά και οικονομίας.

Οι ιαπωνικής κατασκευής ταχυθερμοσίφωνες αερίου της Rinnai, σε αντίθεση με τα μπόιλερ δεν αποθηκεύουν το νερό. Αντίθετα, χάρη στη μεγάλη ισχύ τους, μόλις υπάρξει ζήτηση το θερμαίνουν στιγμιαία. Έτσι εξασφαλίζουμε υγειονομικό (φρέσκο) ατελείωτο ζεστό νερό, μόνο όταν το θέλουμε, χωρίς να έχουμε αποθήκευση ούτε ένα λίτρο. Όταν όλες οι βρύσες κλείσουν, αυτόματα η συσκευή μπαίνει σε λειτουργία αναμονής και δεν καταναλώνει ενέργεια.

Με αυτόν τον τρόπο θερμαίνουμε πάντα την ανάλογη ποσότητα νερού σε σχέση με την ποσότητα της λάντζας, χωρίς να σπαταλάμε περιττή ενέργεια.

Η επιλογή της θερμοκρασίας γίνεται μέσω χειριστηρίου, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ακρίβεια (απόκλιση το πολύ +/-1 οC) σε συνδυασμό με τη μέγιστη ασφάλεια προς τον εργαζόμενο.

Το μυστικό όμως που κάνει ειδικά τους ταχυθερμοσίφωνες της Rinnai ιδανικούς για εστιατόρια είναι η στιγμιαία θέρμανση του νερού έως τους 75 οC. Με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού του τηλεχειριστηρίου έχουμε νερό στους 75 οC άμεσα και σταθερά, καθαρίζοντας άνετα και τις πιο δύσκολες βρωμιές, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα της επιχείρησης.

Επιπλέον οι ταχυθερμοσίφωνες Rinnai infinity, λόγω της δυνατότητας να αυτορυθμίζουν το εύρος λειτουργίας τους (modulation), χρησιμοποιούν μόνο την απαιτούμενη ισχύ (βάσει των λίτρων που απαιτούνται) και όχι τη συνολική, εξασφαλίζοντας μια extra οικονομία.

Τέλος, οι Infinity έχοντας μειωμένες διαστάσεις, συμπαγή κατασκευή και λιτό design είναι πιστοποιημένοι είτε για εσωτερική είτε για εξωτερική τοποθέτηση, ανάλογα με της ανάγκες του κάθε εστιατορίου και αποτελούν το απόλυτο εργαλείο ζεστού νερού για κουζίνες ξενοδοχείων, εστιατορίων, catering κλπ. με σημαντικότερη απόδειξη τα μαγειριά του ολυμπιακού χωριού στους Ολυμπιακούς αγώνες "Αθήνα 2004".

Μέχρι στιγμής οι ταχυθερμοσίφωνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν μέγιστη παραγωγή τα 17 lit/min και αμφίβολη απόδοση. Άρα για ένα μαγειρείο με αρκετές απαιτήσεις σε λάντζα δεν επαρκούν, για αυτό το λόγο οι περισσότεροι εγκαταστάτες καταφεύγουν στη λύση του θερμοσίφωνα (μπόιλερ).

Οι ιαπωνικοί ταχυθερμοσίφωνες νέας γενιάς της Rinnai αρχίζουν από 16 lit/min (μικρό μαγειρείο) και φτάνουν έως 37 lit/min (μεγάλες κουζίνες) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην θερμοκρασία και τη σταθερότητα. Έτσι εξασφαλίζουμε ζεστό νερό με στιγμιαία παραγωγή και για εστιατόρια των υψηλότερων προδιαγραφών.Π.χ. Ένα εστιατόριο με 2 βρύσες χρειάζεται:

2 βρ. x 8 lit/min = 16 lit/min στους 40 οC.

Οπότε με ένα Rinnai infinity 16 lit/min έχουμε τα λίτρα που χρειαζόμαστε, άμεσα, σταθερά, οικονομικά και φυσικά πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού στους 75 οC.Για χρήση περισσότερων βρυσών ταυτόχρονος και πλυντηρίου που δέχεται προθερμασμένο νερό (π.χ. σε ξενοδοχεία), απλά επιλέγουμε μοντέλο μεγαλύτερης ισχύος.

Θερμοσίφωνας (ηλεκτρικός ή αερίου)Κοινός ταχυθερμοσίφωναςΤαχυθερμοσίφωνας Rinnai Infinity
Σταθερά ατελείωτο ζεστό νερό *
Σταθερά ατελείωτο ζεστό νερό *
Απόλυτος έλεγχος θερμ/σίας *
Τριπλή οικονομία στη χρήση διπλή (δεν έχει modulation από 4kW)*
Αμεσότητα *
Προστασία από εγκαύματα *
Εξωτερική εγκατάσταση Σταθερή λειτουργία υπό οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα
Μειωμένες διαστάσεις *
Κομψό Design *
Υγειονομικό (φρέσκο) νερό *
Φιλικό προς το περιβάλλον *

Comments are closed.