Ζεστό Νερό για Αθλητικά Κέντρα

ζεστό νερό σε αθλητικά κέντρα… με ποιότητα και οικονομία

Το ζεστό νερό των λουτήρων στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου είναι από τις σημαντικότερες έγνοιες ενός επαγγελματία, διότι εκεί αποβάλετε όλη η ένταση και η κόπωση έπειτα από έναν αγώνα.
Η ποιότητα του ζεστού νερού χαρακτηρίζεται από πέντε παράγοντες: την ποσότητα, τη θερμοκρασία, τη σταθερότητα, την αμεσότητα αλλά και την ασφάλεια.

λύση του θερμοσίφωνα με τα μειονεκτήματα της

Μέχρι τώρα το ζεστό νερό εξασφαλιζόταν με θερμοσίφωνα (μπόιλερ), μια αρκετά παλιά μέθοδος θέρμανσης νερού, με αρκετά μειονεκτήματα στη χρήση και μεγάλα λειτουργικά κόστη.

Ο θερμοσίφωνας αποθηκεύει μια συγκεκριμένη ποσότητα ζεστού νερού με το φόβο φυσικά ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει και οι αθλητές θα περιμένουν μέχρι να αναθερμανθεί το νερό. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα οι εγκαταστάτες καταφεύγουν στη λύση του θερμοσίφωνα με μεγαλύτερη χωρητικότητα, δημιουργώντας όμως ένα νέο πρόβλημα: την θέρμανση μιας ποσότητας νερού που τελικά θα μείνει αχρείαστη, ανεβάζοντας έτσι τα λειτουργικά κόστη.

Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη η επισκεψιμότητα του γυμναστηρίου.
Μια μέρα που είναι μειωμένη η πελατεία, το γυμναστήριο είναι υποχρεωμένο να ζεστάνει την ίδια ποσότητα νερού με μια ημέρα που είναι υπερπλήρες. Επιπλέον, χρειάζεται να συντηρεί τη θερμοκρασία του νερού (σπαταλώντας και πάλη περιττή ενέργεια), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είτε είναι ώρες αιχμής είτε όχι.
Επιπροσθέτως, τα μπόιλερ λόγω του αυξημένοι όγκου τους καταλαμβάνουν χώρο που πολλές φορές είναι πολύτιμος.

Αθροίζοντας λοιπόν, το κόστος της ενεργειακής σπατάλης και υπολογίζοντας το για μια χρονική περίοδο περίπου δέκα χρόνων λειτουργίας, προκύπτει ένα αρκετά σοβαρό έξοδο για τον επαγγελματία το οποίο επιβαρύνει τη λειτουργία του κομμωτηρίου (ακόμα και αν το μπόιλερ είναι φυσικού αερίου).

νέα λύση της στιγμιαίας παραγωγής με τα πλεονεκτήματά της

Η νέα λύση για τη θέρμανση του νερού είναι η στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέσω των ταχυθερμοσίφωνων αερίου (ταχυθερμαντήρες) υψηλής ισχύος της Rinnai corporation. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο σύγχρονη και διαδεδομένη διεθνώς και από άποψη ποιότητας ζεστού νερού αλλά και οικονομίας.

Οι ιαπωνικής κατασκευής ταχυθερμοσίφωνες αερίου της Rinnai, σε αντίθεση με τα μπόιλερ δεν αποθηκεύουν το νερό. Αντίθετα, χάρη στη μεγάλη ισχύ τους, μόλις υπάρξει ζήτηση το θερμαίνουν στιγμιαία. Έτσι εξασφαλίζουμε υγειονομικό ατελείωτο ζεστό νερό, μόνο όταν το θέλουμε, χωρίς να έχουμε αποθηκεύσει ούτε ένα λίτρο. Όταν όλοι οι λουτήρες κλείσουν, αυτόματα η συσκευή μπαίνει σε λειτουργία αναμονής και δε καταναλώνει ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο τις ώρες της ημέρες με μειωμένη ζήτηση δε σπαταλάμε περιττή ενέργεια.

Επίσης, λόγω της άμεσης ανταπόκρισής του είναι πανέτοιμος να ανταπεξέλθει σε αυξημένη ξαφνική ζήτηση, λόγω μαζικής προσέλευσης τις ώρες αιχμής, με την ίδια ευχέρεια.

Η επιλογή της θερμοκρασίας γίνεται μέσο χειριστηρίου, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ακρίβεια (απόκλιση το πολύ +/-1 C) σε συνδυασμό με τη μέγιστη ασφάλεια προς τον πελάτη.Επιπλέων οι ταχυθερμοσίφωνες Rinnai infinity, λόγω της δυνατότητας να αυτορυθμίζουν το εύρος λειτουργίας τους (modulation), χρησιμοποιούν μόνο την απαιτούμενη ισχύ (βάση των λίτρων που ζητόντε) και όχι τη συνολική, εξασφαλίζοντας μια extra οικονομία.

Τέλος, οι infinity έχοντας συμπαγή κατασκευή και λιτό design είναι πιστοποιημένοι είτε για εσωτερική είτε για εξωτερική τοποθέτηση, ανάλογα με της ανάγκες του κάθε γυμναστηρίου.

σταθερής θερμοκρασίας σε όλες τις καταναλώσεις

Κατά την διάρκεια ενός ντους όσες καταναλώσεις και να ανοίξουν, το ζεστό νερό ισομοιράζεται χωρίς να αναμιχθεί με κρύο, έτσι ώστε η θερμοκρασία των ντους να παραμείνει σταθερή εξασφαλίζοντας μια σημαντική πολυτέλεια.

Πιο σημαντικό όμως της πολυτέλειας είναι η ασφάλεια. Όταν κλείσουν κάποιες καταναλώσεις δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία στις υπόλοιπες ανοικτές, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τον καταναλωτή από σοβαρό κίνδυνο εγκαυμάτων.

Η επαγγελματική σειρά των ιαπωνικών ταχυθερμοσιφώνως νέας γενιάς της Rinnai αποτελείται μοντέλα 26 lit/min και 37 lit/min και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην θερμοκρασία και τη σταθερότητα. Τοποθετώντας πολλές μονάδες σε συστοιχία επιτυγχάνεται η θέρμανση μεγάλων ποσοτήτων νερού, χωρίς την ανάγκη συντήρησης μπόιλερ (η συστοιχία λειτουργεί σαν ένας μηχανισμός με κεντρική ηλεκτρονική πλακέτα). Έτσι εξασφαλίζουμε ζεστό νερό με στιγμιαία παραγωγή για όσους λουτήρες επιθυμούμε.

Για αποδυτήρια με 15 λουτήρες:

15 λουτ. x 8 lit/min = 120 lit/min σταθερά, στους 40 oC.
Συνυπολογίζοντας και το συντελεστή ετεροχρονισμού 0,75 προκύπτει:
120 lit/min x 0,75 lit/min = 90 it/min σταθερά, στους 40 oC.
Άρα τελικά με 3 Rinnai ifinity 32 υπερκαλύπτουμε τη ζήτηση.

Θερμοσίφωνας (ηλεκτρικός ή αερίου)Κοινός ταχυθερμοσίφωναςΤαχυθερμοσίφωνας Rinnai Infinity
Σταθερά ατελείωτο ζεστό νερό *
Σταθερά ατελείωτο ζεστό νερό *
Απόλυτος έλεγχος θερμ/σίας *
Τριπλή οικονομία στη χρήση διπλή (δεν έχει modulation από 4kW)*
Αμεσότητα *
Προστασία από εγκαύματα *
Εξωτερική εγκατάσταση Σταθερή λειτουργία υπό οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα
Μειωμένες διαστάσεις *
Κομψό Design *
Υγειονομικό (φρέσκο) νερό *
Φιλικό προς το περιβάλλον *

Comments are closed.